WordPress onderhoud

WordPress onderhoud is belangrijk voor een veilige en gezonde website. Ik houd je WordPress website up-to-date, zodat jij je kan richten op wat voor jou het belangrijkste is: jouw business.

Bekijk de pakketten

Waarom WordPress onderhoud?

Jouw WordPress website bestaat naast het CMS ook uit een thema en vaak meerdere plug-ins. Samen zorgen zij voor de inhoud, functionaliteit en het design van je website. Regelmatig worden van WordPress, thema’s en plug-ins updates uitgebracht. Deze updates bevatten nieuwe of verbeterde functionaliteiten, maar kunnen ook verbeteringen ten aanzien van de veiligheid bevatten.

Het is daarom belangrijk om regelmatig WordPress, het thema en de plug-ins te updaten om gebruik te kunnen maken van deze verbeteringen. Het niet updaten kan vervelende gevolgen hebben voor je website. Het kan zijn dat jouw website minder goed of zelfs helemaal niet meer werkt. Daarnaast kan de veiligheid van je website in gevaar komen. Hackers zouden bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot je website of er kan malware op je website geplaatst worden.

Wat kan ik voor je doen?

Zoals gezegd is het belangrijk om je WordPress website goed up-to-date te houden. Je kan dit zelf doen, maar je kunt het WordPress onderhoud ook uitbesteden aan mij. Voor een klein bedrag per maand zorg ik ervoor dat je website up-to-date blijft en tref ik extra maatregelen om hackers en malware buiten de deur te houden. Op deze manier kan jij je focussen op je eigen business! Bekijk hier de pakketten.

Voordat ik begin met het periodieke onderhoud, voer ik eerst een onderhoudsbeurt uit. Bij deze onderhoudsbeurt zorg ik ervoor dat WordPress, het thema en alle plug-ins voor zo ver mogelijk worden geüpdatet naar de laatste versie. Daarnaast worden niet-actieve plug-ins verwijderd en wordt de database opgeschoond. Tevens voer ik een aantal wijzigingen door zodat de veiligheid van je WordPress website verbeterd wordt.

Wat kost het?

WordPress onderhoud is al beschikbaar vanaf € 39,- per maand (excl. BTW).

Back-ups

Bij de pakketten Basis en Standaard wordt een maandelijkse back-up van je website gemaakt. Bij het Premiumpakket wordt er elke week een back-up gemaakt. Alle back-ups worden na 30 dagen verwijderd.

Malware scan

Bij het Basispakket wordt je website één keer per maand gescand op malware. Voor het Standaard en Premium pakket wordt er elke dag een malware scan uitgevoerd.

Updates WordPress, plug-ins en thema

Ik zorg ervoor dat alles up-to-date blijft zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je website. Mocht een combinatie van WordPress, het thema en plug-ins incompatibiliteitsproblemen veroorzaken dan los ik dit tegen een gereduceerd tarief op.

Database opschonen

De database van WordPress raakt al snel vol door bijvoorbeeld revisies van pagina’s en berichten. Door de database op te schonen en te optimaliseren hou je de database schoon en je website snel. Alleen beschikbaar bij het Standaard- en Premiumpakket.

Google Analytics

Als je gebruik maakt van Google Analytics krijg je bij elke onderhoudbeurt een mooi rapport met de statistieken van de afgelopen periode. Zo krijg je inzicht in bijvoorbeeld het aantal bezoekers per pagina en de duur dat bezoekers op een pagina zijn. Alleen beschikbaar bij het Standaard- en Premiumpakket.

Security

Door het toevoegen van een extra security laag in WordPress worden hackers op afstand gehouden. De website wordt onder andere beschermd tegen ‘brute-force attacks’, wat de kans om gehackt te worden aanzienlijk verkleint.

 

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd WordPress onderhoud maar heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder.